Refleksjon: Den jævla nettbutikken

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med mitt team som består av Joanna og Derya.

22 april kom eksamensoppgaven, vi var spente alle tre på hva som stod der. Grunnet Covid19 så hadde skolen bestemt at de skulle så sammen de to siste eksamenene til en stor vurdering. Den første delen av eksamen vi skulle igjennom var å lage nettbutikk. Jeg og Derya går i samme klasse på Kristiania og ble kjent med Joanna i løpet av studiet. Vi hadde bestemt oss på forhånd at vi ville lage bærekraftige treningsklær, men så plutselig endret det seg. Nå som vi ikke gikk på skolen som vanlig lengre, ville vi prøve å lyse opp situasjonen. Der kom Regnbåge frem. En merkevare med inntekt til koronarelaterte formål. Det hadde jo ingen kommet på enda.

Allerede første uken heiv vi oss rundt og bestemte URL i hu og hast. Dette resulterte i at vi måtte kjøpe to… fordi vi hadde klart å skrive med “å” istedenfor “a”, selv om vi visste at den URLen ikke kom til å se ut i måneskinn. 800kr delt på 3 heldigvis, men fortsatt en sur utgift.

Skjermdump fra Regnbåge.no (22.05.20)

God planlegging

Vi satte i gang å planlegge vårt neste steg og OKR mål. Vi skulle selvfølgelig ligge frempå og få lansert innen to uker (trodde vi). Vi begynte å fordele arbeidsoppgaver i Asana for å sikre at ingenting gikk hus forbi. Oppgaver ble fullført, vi hadde avtalt tid med Deryas onkel om photografering og hadde bestemt leverandør. SÅ KOM UTFORDRINGENE. Vi var glade og fornøyde etter bestilling av produkter etter å ha sittet i et 5 timer langt logomøte på Skype og Zoom. Så ser vi at leveransen kom til å ta lengre tid enn forventet. Hele ti dager mer for å være eksakt…. Vi bestemmer oss for å avbestille klærne, dekslene var sendt, så de skulle komme frem i tide. Hva gjør vi nå?

Skjermdump fra Teamsiden hos Asana (22.05.20)

Nytt krisemøte iverksatt og vi bestemmer oss for å utforske norske leverandører. Problemet med dette var at det kom til å bli ekstremt mye dyrere enn det vi selv hadde tenkt. Skulle vi lage produktene selv? Hva om vi fikk mye trafikk? Etter mye om og men bestemte vi oss allikevel for å gå for Printful, men nye produkter er enda ikke bestilt. Så hvordan skulle vi få produktbilder? Joda, “fake it till you make it” er det noe som heter. Vi har lært utrolig mye photoshop i løpet av denne modulen og resultatet ble rett og slett dritbra. Vi var klare til lansering… trodde vi.

Dagen før dagen

Vi møttes hos meg for å gjøre ferdig de siste forberedelser og for at jeg skulle få skrevet ned det jeg manglet i KP sin del av eksamen. Jeg jobber alltid bedre med folk rundt meg. Vi skrur å loungemusikk, Derya har med seg Croissants og Joanna med nøtter og frukt. Vi hadde det veldig gøy sammen den siste dagen, men det er jo som vanlig noe som skjer. Midt på tampen så blir brukerne på Facebook Ads manager byttet om, og kupongene vi hadde gjort oss fortjent til havner på min private adskonto. Panikken brer over meg. Jeg prøver å finne svar. “Google it” som vi har fått høre hele dette semesteret hjelper ikke, forelesere eller studentassistenter vet ikke hva man skal gjøre med det. Stemningen sank litt, men det måtte kunne løses. All tidligere data jeg hadde samlet inn til egen blogg ble slettet (var jo ikke så mye akkurat), og det ble dobbelt arbeid med både pixler og annonseoppsett. Litt svette var vi. Men nå er vi klare for å lansere. I dag kl 12:00. Dette har vi ventet på lenge.

Dette har vært en veldig lærerik opplevelse, men vi skulle nok ønske vi hadde fått litt mer hjelp. Det er ikke alt som kan googles mener vi og selv om mange av oss er flinke til å hjelpe hverandre som grupper, så er det en intern konkurranse gående. Jeg skulle ønske flere ville åpnet opp, dette er noe fåtall av oss har gjort for. Men vi er veldig takknemlig for alle guideinnlegg som har blitt lagt ut, dig2103-innlegg som har blitt besvart når oppgaven ser mørkest ut som mest og ikke minst alle peptalks med de menneskene man har blitt kjent med i løpet av denne modulen.

Kan gjerne prøve å opprette en nettbutikk igjen, men ikke nå. Først må vi se hvordan denne funker.

Thalia Gellerstedt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *