Guide: Hvordan opprette e-post via Pro ISP

Dette blogginnlegget et skrevet i samarbeid med Derya Andy og Joanna Kemdal Duvdal. Gjennom Pro ISP har du tilgang til å opprette din egen e-post med ditt eget domene som adresse. Dette er en guide som tar deg inn i plattformen cpanel.

Det er kan være mange andre e-postleverandører som kan friste, for eksempel Gmail. Men hvorfor ikke bruke det du allerede har? Vi som studenter har i oppgave å opprette egen nettbutikk og de fleste av oss ønsker å gjøre det så profesjonelt som overhode mulig. Hos Pro ISP er det mange uoppdagede triks og dette er en av de.

Nettbutikken Brisen fra i fjor valgte Gmail som sin e-postleverandør. (skjermdump 06.05.20)

1. Logg inn på Pro ISP

Logg deg inn på brukeren din på Pro ISP.

Når du kommer frem til din egen kundeside, klikker du deg videre til webhotell.

2. Videre inn i webhotell

Trykk på + knappen.

Webhotellet vil da hoppe en side nedover og du får tilgangen til informasjonen til webhotellet. Trykk på “logg meg inn i kontrollpanel” for å bli tatt videre til Cpanel.

3. Hvordan opprette e-post i Cpanel

Du er nå logget inn i Cpanel. Scroll ned til fanen e-post og og klikk på ikonet “e-postkontoer”.

Klikk “opprett”.

Skriv inn navnet på e-posten du ønsker å opprette og opprett passord. Det er mulig å sette en ønsket lagringskvote på e-posten om du er usikker på hvor stor trafikk du får. Bedre med litt mer enn for lite. Ved å sette “ubegrenset” har du den største lagringsplassen mulig. Trykk “opprett konto”. Etter dette skal du ha fått en velkomstmail direkte i den nye e-posten din.

Når e-posten er opprettet vil den dukke opp under e-poster. Her har du mulighet til å logge inn i Roundcube som er plattformen du skal bruke for å få tilgangen til henvendelser via mail.

Du er nå ferdig med alle stegene som trengs for å opprette en personlig e-post til ditt domene.

Thalia Gellerstedt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *