Viktigheten av personlig merkevarebygging

Personlig merkevarebygging er hvordan du skiller deg ut på internett blant alle konkurrentene. Hvordan du bygger opp din kjernekompetanse og deg selv er det sikreste konkurransefortrinnet ifølge Operativ Markedsassistent i Inevo Julie Foss.

Denne uken har vi kommet fullt i gang med tredje modul i DIG2103 hvor det er Karl Philip Lund som står for kunnskapsforøkelsen. Vi har slått oss sammen med Varehandelklassen og har muligheten til å jobbe på tvers av valgfagene. Vi blir dratt inn i verdenen av OKR, foredrag med Markedsføringspodden og tidligere eksamensoppgaver av toppkaliber Brisenshop.no. Så selv om undervisningen er digital fremover føles det ut som man er ekstremt tilstede med engasjerte lærere og nysgjerrige medstudenter. Men dette blir ikke en lett modul … i disse koronatider har Høyskolen Kristiania valgt å kombinere de to siste eksamenene til en oppgave som man føler aldri tar slutt. En heftig utfordring av hva vi allerede har lært, hvordan man åpner opp en fungerende nettbutikk og all kunnskap vi har fått gjennom sertifiseringene vi har tatt i kurset. Et av punktene handler om vår egen merkevarebygging på LinkedIn. Her er et par tips fikk vi for å komme oss igjennom:

 1. Tør å være frempå: Søk rundt og ta kontakt med firmaer og personer du ønsker å jobbe for.
 2. Vær aktiv i forelesning: Mange forelesere er fra bransjen og å skille seg ut fra mengden blir sett på som et positivt personlighetstrekk.
 3. Skaff deg en knallbra LinkedIn profil: Dette er et punkt som foreleserne oppfordret oss sterkt til helt fra starten av kurset. Å bygge opp vårt eget digitale image over tid er verdifullt og vil til slutt gi deg en profil i toppklassen. Da er det lettere å bli lagt merke til i flere nettverk.
 4. Ikke undervurder deg selv: Det er mange ulike aldersgrupper på trinnet og mange kan kjenne på en usikkerhet rundt hva de har å tilby. Er jeg god nok? Ja, det er jeg så absolutt!
 5. Få frem motivasjonen din: Dette punktet er viktigere enn noen gang når vi ikke har mulighet å gå på fysiske forelesninger. Research nye temaer, vær nysgjerrig på innlegg og still spørsmål. Dette gjelder spesielt i Zooms breakout sessions hvor vi har muligheten til å sosialisere med andre studenter og hjelpe hverandre.

Men hva kjennetegner en god Linkedin profil? Julie fremstiller det slik:

 1. Førsteinntrykk: Hvem er du? hva gjør du nå? Hva kan du tilby? Få det frem klart og tydelig!
 2.  Profilbilde: Om du ikke har et profesjonelt bilde liggende spør enn venn eller noen i familien om de kan ta et for deg. Ta på deg finstasen, børst håret og puss tenna, for ingenting slår et flott smil.
 3. Kontaktinformasjon: Drømmejobben kan ikke kontakte deg om du ikke legger ut hvor de kan nå deg. Hold alltid informasjonen oppdatert.
 4. Sammendrag: skriv et godt og formulert sammendrag om deg selv. Dette er din plattform for å vise hvilken kunnskap og kompetanse du besitter. Litt selvskryt er lov.
 5. Arbeidserfaring og utdanning: Ingen erfaring du har samlet på deg er for dårlig for LinkedIn. Dette gjelder både utdanning og jobb. Den historien forteller hvordan du kom deg dit du er nå.
 6. Ferdigheter: Har du tatt sertifiseringer? Hva er dine nøkkelkvaliteter? Legg dem inn!
 7. Anbefalering: Få anbefalinger fra tidligere kolleger, medstudenter og forelesere for å fremheve hva andre synes du er flink på. Dette er verdifulle referanser for fremtidig arbeidsgiver.
 8. Interesse og aktivitet: Meld deg inn i grupper og kom i kontakt med mennesker med samme interesser.
Selv er jeg veldig fornøyd med min egen LinkedIn profil. Legg gjerne inn informasjon på flere språk om du har mulighet.

Så hvorfor er personlig merkevarebygging viktig for meg?

Personlig merkevarebygging handler om å vise engasjement og å tørre og stå ut fra mengden. Du får ikke drømmejobben gjennom å gå samlet flokk. Å gjøre seg selv synlig for en potensiell arbeidsgiver kan være skummelt for mange, men når man først har tatt et steg ut av komfortsonen skader det ikke med et til. Det forventes at mange fra studiet skal få jobbtilbudet rennende inn på LinkedIn gjennom dette kurset, men man må selv tørre å gjøre litt av jobben. Selv fikk jeg jobb i første delen av valgfaget fordi jeg ville engasjere meg tidlig. Jeg ville lære det praktiske samtidig som jeg fikk teoretisk input og det lønte seg. Dette har hjulpet meg å optimalisere profilen min og bygge ut et større nettverk. Digital markedsføring er ikke bare å sitte bak en skjerm og leke seg på sosiale medier, men å knytte mennesker sammen gjennom sosiale medier.

Gjennom å produsere og publisere kommer man i kontakt med mennesker man ellers ikke trodde man skulle møte. Det har vært den mest spennende delen av faget. Men det å få lov å bruke det vi lærer ute i praksis har vært minst like spennende. Jeg er absolutt ikke en verdensmester og lærer der jeg selv føler jeg feiler. Jeg prøver å ikke være for hard mot meg selv, men som alle andre så ønsker jeg å lykkes. Gjennom dette kurset har jeg definitivt fått mer «hands-on»-læring enn i mange andre emner fra tidligere sementerer. Det morsomme er at dette ikke var førstevalget mitt og jeg føler meg fortsatt ikke som en blogger. Men her sitter jeg, en torsdagskveld og skriver om hva som gjorde inntrykk på ukens første forelesning for en hel verden å se. Jeg håper uansett hvor jeg ender opp om et år, at jeg får muligheten til å bruke de ferdighetene jeg har fått så langt i valgfaget.

Thalia Gellerstedt

4 Comments

 1. Hei Thalia!
  Veldig fint innlegg, med en god lengde. Det er ikke mye å ta deg på her, men ahr et par ting jeg la merke til:
  1. Du bruker flere hyperkoblinger, det er veldig fint, link gjerne til KP i teksten også. Du kan også Linke til et godt innlegg om OKR om du ønsker, men dette er ikke nødvendig. Et tipd er at du kan linke til det innlegget du skal skrive om OKR denne uken, så får du flere interne linker også!
  2. Jeg la merke til en liten skrivefeil, og dette er enkelt å rette opp. Du skriver Tørr, dette skal være Tør (Tørr = ikke våt, Tør = å tørre).

  Veldig bra jobbet – ser frem til å lese mer på bloggen din! 🙂

  • Takk for det, Beate. Ja den lille skriveleifen gikk meg fort forbi, trodde jeg hadde tatt dem alle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *